tandoorisvin



Jeg hadde selvsagt kjøpt et lite stykke svinefilet til, men det fikk lov å bli indisk. La det i marinade igår, men holder at kjøttet trekker i den noen timer. Kylling funker minst like bra her. Grilles i ovn om man ikke har tilgang til hage. Denne retten ble overhode ikke autentisk og tilbehøret ei indisk, men godt smakte det.

3-400 g svin ytrefilet (eller kylling)
3 fedd hvitløk
3 ss olje
1 ts bukkehornskløverfrø (fenugreek)
1 ts kumminfrø
6 nellikspikre
1/2 ts ingefærkrydder eller frisk revet
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts kummin
1/2 ts koriander
1/2 ts kardemomme
2 ts tandoorikrydder
2 dl naturell yoghurt
Saft av en halv lime
Trepinner (legges i bløt)

Frø og spikere tørrstekes i en liten gryte før det mortres. 
Ha olje i pannen og resten av krydrene. 
La det frese noen sekunder på ettervarmen.




Rør sammen marinaden og ha kjøttet i. 
Pass så det kommer marinade rundt det hele.

Dekk til og sett det kaldt (gjerne over natten), 
så det får mørnet og tatt til seg smakene.

Tre på bløtlagte spidd, og grill i ovn eller over kull i et par minutter. 
Jeg la spiddene over en form med litt vann i.


Server med masse hakket koriander og ønsket tilbehør.

Kommentarer