beter og knoller i ovn



Et yndet tilbehør til laks eller kjøttboller her i heimen (i alle fall blant meg). Idag ble det servert til indiskinspirerte svinespidd. Er egentlig kjempegodt som egen rett også. Bør ha saus/dipp til, som f.eks aioli, tzatziki, ajvar, sennep/hvitløksmajones og/eller denne.

1 rødbet
1 gulrot
½ - 1 søtpotet
1 fennikel
1 rødrøk
6-8 fedd hvitløk
1-2 ss honning (flytende)
En klunk olje
Saft av en halv lime/sitron
(En klunk hvitvin)
Et par klyper kumminfrø
Et par klyper maldonsalt
Pepper

Sett ovnen på  225 grader.


Alt renses og skjæres i biter og båter. Hvitløksfeddene beholdes med skall på. Ha alt i en ildfast form og bland godt (kan blandes i en pose, så blir det mindre griseri).

Stekes 30-40 minutter eller mer, spørs på ovn og størrelse på bitene. Vend grønnsakene en gang eller to underveis så de ikke svir seg. Kjenn med en kniv om de er myke. Jeg må ofte frese opp med litt varmluft for å få fortgang på sakene.



Kommentarer