tomatisert kyllinggryte med kokosmelk og peanøtt



En afrikanskinspirert langkokt gryte med kyllinglår og grønnsaker passer godt en kald og våt første-maidag. Det ble en stor gryte da jeg hadde fått en haug med flotte kyllinglår som skulle kastes. 

1,5 kg kylling overlår, med bein og uten skinn
2 ss peanøttolje
Sort pepper
2 kanelbark
3 laurbærblad
2 løk (hakket/båter)
3 gulrøtter i litt store biter
2 pastinakker i biter
1 fennikel, delt i fire og strimlet
1 ss revet ingefær
4-8 fedd hvitløk, hakket
1-2 chili strimlet
1 boks tomater, klipp dem gjerne litt opp
1/2 boks vann
3-4 ss peanøttsmør
1 søtpotet i terninger
1 boks kokosmelk
ev. litt kylling/grønnsaksbuljong
Masse hakket koriander

Fres kyllingbitene i oljen og krydre med pepper. 


Tilsett løk og krydder og fres noen minutter. 
Ha i hvitløk, ingefær, gulrot og pastinakk samt tomat og vann. 

Sett på lokk og la det putre en halvtimes tid. 

Ha så i søtpotet og kokosmelk. 
Smak ev, til med buljong om det trengs litt salt. 
Trekk videre en times tid eller to.


Vi serverte med hvitløksfrest råkost (siden vi hadde en pakke som var litt på hell) og couscous.

Kommentarer