ovnsbakte beter



Deilig tilbehør til laks, kylling eller svin. 

1 kg beter i ulike farger (rød, gul, hvit, polka-)
2 rødløk
1 hel hvitløk
Flytende honning
1/2 sitron
2-3 ss olivenolje
1 ts kumminfrø
Salt og pepper
1 pk fetaost (kan droppes)

Skrell betene og skjær i biter/båter. 
Ha dem i en ildfast form.

Skjær løken i tynne båter og fordel disse i formen sammen med hvitløkfeddene (med skall).
Ringle honning over, ca 1 ss, samt olje, kummin, salt (ca 0,5 ts) og pepper. 
Stek midt i ovnen, 225 grader, til røttene er møre (test med en spiss kniv). 
Dette tar ca en halv time. Vend røttene litt underveis. 

Fordel så gjerne fetaost over, om du har, og stek videre til den har fått litt farge.

Jeg stekte sesamkrydret salmalaks og serverte til.



Kommentarer