grillede kyllinglår ind-ish



En vellykket grillvariant med masse smak. Fordrer nok at man kjøper krydderblandingen i en asiatisk forretning. Disse inneholder malte og hele krydder og ikke så mye unødige ingredienser. Ble labert med bilder denne gang.

4-6 kyllinglår med skinn og bein

1 pk quormakrydder
5- hvitløksfedd
1/2 løk eller 4 sjalottløk
Olje
Honning
Rødvinseddik
Appelsinjuice

Hakk hvitløk og løk. Bland sammen marinaden (dvs alt utenom kyllingen) i en stor (zip-)pose som har plass til kyllinglårene. Ha kyllingen i marinaden, lukk posen godt og sett kaldt noen timer. Vend om et par ganger underveis så marinaden fordeler seg skikkelig.

Grilles på indirekte varme til de er gjennomstekt, ca 30 minutter. 
Pensle underveis med marinaden. 

Legg gjerne også løk, tomater og paprika på grillen som tilbehør.

Serveres med ris , de grillede grønnsakene, yoghurt/tzatziki/raita/rømme og chutney. Min favoritt er Patkas' garlic chutney. Mango chutney eller annen søtlig type er også godt til.


Kommentarer