grillede scampi



En liten forrett som er veldig enkel å få til og ser riktig så flott ut. Denne kan selvsagt også serveres som hovedrett med risnudler eller kokt ris og stekte/wokede gjerne grønne grønnsaker, men da trenger man 2-3 spidd pr. pers.

Til 4 spidd (4 pers som forrett):
16-20 rå scampi
1/2 dl rapsolje
3-5 hvitløksfedd
1-2 røde chili
1 lime, skall og saft
1 bit ingefær
Flaksalt og pepper
Persille
Basilikum
Koriander
1 lime i båter
Ketjap manis/søt soyasaus

Skrell scampi. Om de er frosne legges de i kaldt vann først. Ha dem i en zip-pose sammen med hakket ingefær, hvitløk, chili, persille og basilikum. Hell over olje, limesaft og revet skall. Bland godt og sett kaldt frem til det skal grilles. Legg også evt. trespidd i vann på dette tidspunktet så de ikke så lett tar fyr under grillingen.

Træ dem på spidd og ha over litt flaksalt og pepper.
 Grilles ca 1 minutt på hver side til de blir rosa.

Server med hakket koriander, limebåter og søt soyasaus. Gjerne på en seng av småsalat (f.eks. feltsalat).

Kommentarer