spinatkamut



Nydelig tilbehør til kjøtt og fisk. Kamut har en nøtteaktig smak, i alle fall når den er varmet i god rapsolje. Servert første gang til indrefilet sammen med bl.a. ovnsbakte søtpoteter og ditto cherrytomater. Restene ble til en nydelig vegetarrett. Oppskrift her .

Tilbehør til 4
2 dl kamuthvete
3,5 dl vann
1 klype salt
1-2 ss rapsolje (gjerne ekstra virgin)
2 sjalottløk/1 banansjalott
200-250 g bladspinat (vasket)
Sitronsaft (helst nypresset)
Flaksalt
Nymalt sort pepper

Kok kamut i saltet vann i 10 minutter. Sil av evnt. overflødig vann.


Rens og skjær sjalottløk i tynne skiver 
og stek myke i oljen i en stor panne eller wok så det er plass til spinaten.

Ha i spinat og stek til den faller sammen. Ha oppi kamuten, 
Varm opp og smak til med salt, pepper og sitron.





Kommentarer