chimichurri



Nå har jeg laget denne sausen en stund, og den er jo helt utrolig anvendelig. Perfekt til grillmat; all slags kjøtt, fisk og grønnsaker. Til og med som salatdressing. Kjempeenkel og rask å lage. Foreløpig har jeg stort sett bare brukt persille, men når urtehagen er klar skal det testes ut mange varianter.

1 bunt bladpersille
5-6 fedd hvitløk (eller etter smak)
1 rød chili eller 1 ts chiliflak (eller mindre..)
Et par klyper tørket oregano (evnt en håndfull frisk)
4 ss rødvinseddik
En skvis sitron
1 dl god olje, gjerne oliven
Et par klyper flaksalt
Noen omdreininger med pepperkvernen


Hakk urter, hvitløk og chili (jeg tar med frøene her). 
Trenger ikke være veldig finhakket synes jeg. 



Bland med oregano, eddik, olje (evnt sitron) og salt/pepper. 
Ha over i en serveringsskål og la den stå å godgjøre seg en liten halvtime.

Øs den gjerne både over kjøtt/fisk, poteter, grønnsaker etc.

Den kan også gjerne brukes i selve matlagingen, f.eks i foliepakker med grønnsaker eller fisk.


Kommentarer