rotpanne med svinedeig



Dags for kjøleskapsrydding igjen. En svinedeig sto på planen. Resten var fangst fra dypdykk i grønnsaksskuffen, og der var det litt av hvert. Andre røtter kan selvsagt brukes, men fennikelen bør være med. En skikkelig god hverdagsrett ble det.

3-4 pers:
1 romslig pastinakk
3 medium gulrøtter
2 store poteter
1/2 fennikel
2 små løk (eller 1 vanlig)
1/2 purre
1-2 ss olje
1 ts sennepsfrø
1/2 ts malt allehånde
Kvernet sort pepper
1 pk svinekjøttdeig (400g)
1 grønnsaksbuljongterning
1 dl vann
1-2 ss worcestershiresaus
Et par lyper flaksalt
Hakkede urter etter ønske




Rens og skrell røtter og grønt. Skjær alt i små terninger. 


Fres dem på sterk varme i en dyp panne eller vid gryte, 
til de får litt farge. 


Krydre og hakk kjøttdeigen oppi. 

Tilsett buljongterning og vann. Sett på lokk og skru ned tempen.
 La det putre til grønnsakene er myke. 

 Smak til med worcestershiresaus, flaksalt og rør inn urter. 
Da var det klart. 


Vi hadde naturell yoghurt, ripsgele og sambal oelek til.

Kommentarer