harissakrydrede kyllinglår med sitron og ymse



Denne er noen uker siden vi hadde, den ble bare glemt i farten. Overhode ikke fordi den ikke smakte, det var like godt som det ser ut, men ikke alltid er det tid og ork til å legge ut her. Veldig enkel og knallgod var den. Her er det bare å bruke det man har av grønnsaker, så lenge de blir i litt større biter. Det viktige her var krydderet og sitronen. En yoghurtklatt og litt pesto/ajvar/sweet chili er supert tilbehør. Egentlig tror jeg det meste av dipper og kalde sauser passer til.

Til en stor langpanne:
4 kyllinglår
1 sitron, delt i to
6-7 mandelpoteter, delt i to
3 gulrøtter, delt i 4-5 biter
2 løk i båter
1 fennikel i båter
1,5 rød paprika i store biter
1 hel hvitløk, i hele fedd med skall
3 ts harissakrydder
Pepper
Flaksalt
Ca 0,5 dl olivenolje



Rens og vask grønnsakene. Jeg gadd ikke skrelle potet eller gulrot. 

Ha lår og grønnsaker i langpannen. Bland med oljen (her bruker jeg hendene). Fordel så alt utover. Strø krydder godt på kyllinglårene og i tillegg litt over det hele. Plant nedi sitronhalvene.

Ha over en klype salt (det er salt i krydderblandingen også) og noen runder med pepperkvernen. Sett inn i forvarmet ovn, 225 grader, midt i ovnen. La stå i 50 minutter. Temperaturen kan senkes litt om det kjapt blir brunt. Tipper 200 grader passer om man har en ovn med litt futt i. Jeg må ofte skru på varmluft mot slutten for i det hele tatt få litt farge på maten.

 Saften fra sitronen skvises over.


Her servert med søt chilisaus og pesto.

Kommentarer