svinsk grønnsakssaus



En superkjapp og god hverdagsgryte av hovedsaklig svinedeig og løk, servert med potetmos (eller ris). Fant ut etterpå at det sikkert også hadde vært godt med en klatt tyttebær på.

3 medium løk i tynne båter
1/2 fennikel i strimler på tvers
1 bit sellerirot i små terninger
1-2 gulrøtter, også i små terninger
1 ss olje
1 pk kjøttdeig av svin
Pepper
1 klype flaksalt
Litt Natvigs krydderblanding
1 kyllingbuljongterning
1/2 ss worchestershire sauce
1 ss soyasaus
1,5 dl matfløte
1,5 dl vann
2 ts maizenna+ 2 ss vann



Stek grønnsakene godt i oljen og bland inn kjøttdeigen. Stek til den har kornet seg. 

Ha i krydder og ymse, samt fløte og vann. La det hele få putre et par minutter. 

Rør maizennaen ut i vann og rør det inn i gryten. Kok opp så det tykner. Smak evt. til med mer krydder/sauser. 



Server med potetmos (og rørte tyttebær).

Kommentarer