harissamarinert kylling



Harissa er egentlig en sterk chilipasta/saus fra Nord-Afrika, men jeg pleier også kjøpe en krydderblanding ved samme navn. Finner den i innvandrersjapper. Den er veldig god å krydre kjøtt og fisk med, og denne gangen laget jeg en marinade til dagens kyllingfilet. Den fungerer nok like fint til svin.

3 kyllingfileter
3 fedd hvitløk, knust
1 lime
3 ss olje
2 ss harissakrydder

Ha kyllingfiletene i en pose og tilsett saften av limen sammen med resten. Vend godt på posen så alt blander seg godt og marinaden kommer til overalt. La det ligge å godgjøre seg en times tid i romtemperatur, eller timesvis i kjøleskapet. 

Tørk av kjøttet og brun det raskt i varm panne. Kok ut pannen med en skvett vann. 

Legg filetene over i en ildfast form og hell marinaden (jeg hadde da et par ss vann i posen for å få med alt) og stekesjyen over kjøttet. Idag havnet de oppå en grønnsaksseng (se lenger ned). Etterstekes i ovnen ved 175 grader i ca 20 minutter.


Servert med cherrytomatsalat m /sweet chilidressing, naturell yoghurt + kokosris.

Grønnsakssengen:
Løk i båter
Squash delt i kvarte skiver
Asparges delt i 3-4 (brekk av nederste delen på stilken først)
Litt olje
Salt
Pepper



Bruk sterk varme og ha først løken (og olje) i pannen. Når dette har fått litt farge has squashen i,


og får et minutt eller så før aspargesen. 


Fres dette i et par minutter. Ha på litt salt og pepper og ha det så i den ildfaste formen. Jeg stekte kyllingfiletene i samme panne etterpå.

Kommentarer