asiaglasert kyllingfilet



En av favorittene her i huset. Sausen /glaseringen varierer nok litt fra gang til gang, litt etter hva vi har, og hva jeg føler for der og da. Så lenge kombinasjonen surt, søtt, salt og sterkt er på plass blir det alltid godt. Serves med jasminris, eller som idag; kokosris.

2-3 kyllingfileter (1 pr. person)
1 ss olje
2 fedd hvitløk i skiver
1/2 ts chiliflak, eller 1 rød chili i skiver
1 ss sesamolje
4 ss brunt sukker
2 ss eddik (brukte hvitvinseddik idag, vanlig 7% går fint)
2 ss fiskesaus/nam plah


Skjær filetene i skiver/strimler på tvers. Ha olje i en stor stekepanne sammen med hvitløk og chili. Sett pannen på sterk varme og ha i kjøttet når den er varm. Stek kjøttet ca 1 minutt på hver side.



Ha så i sesamolje, sukker, eddik og fiskesaus. La det koke sammen i et par minutter. Ta så kjøttet over på et fat, og kok inn sausen til sirup før den helles over kjøttet.


I tillegg til risen hadde vi søt chilisaus og rå grønnsaker som gulrot- og paprikastaver og blomkålbuketter.




Kommentarer