eplete svin med fennikel



Hadde en pakke svinestrimler og noen rynkete epler. Så da var det bare å lete etter andre svinevennlige ting i kjøleskapet. Løk har man jo alltid i ymse former. Fennikel fant jeg også, hadde funket bra med sellerirot også om man ikke har fennikel. En klump isbergsalat som hadde sett sine beste dager havnet også i gryten. Dette ble nok til to halvsultne, men kan jo drøyes med noen karber. 

300 g svin i strimler
1 ts harissa-krydder (inneholder bl.a.kayenne, paprika, hvitløk, nellik, kummin)
Pepper
1 ss olje
2 sjalottlauk
2 små løk
1/2-1 fennikel (evt. en bit sellerirot/pastinakk e.l.)
1 stort eple
1/4 isbergsalat (evt. 1 hjertesalat)
1 terning grønnsaksbuljong, hakket
2 ss hoisinsaus (alt. ketjap manis)
2 ss soyasaus
1 ss brunt sukker
1 dl øl (bare fordi jeg drakk det akkurat da, vann er ok)
1/2 dl fløte

Rens eplet for kjerner og del i terninger. Løken skjæres i båter og fennikel i smale skiver (evt. rot i tynne staver). Salaten skjæres i terninger. 


Sett en gryte/litt dyp panne på full guffe og stek kjøtt, krydret med pepper og harissa, kjapt i oljen. 


Ta kjøttet ut, skru platen litt ned, og stek grønnsakene i samme oljen til de blir møre og får litt farge Salaten has i etter det andre har stekt litt. Tilsett sauser, buljongterning og sukker, før øl og fløte. 


La dette koke opp og ha kjøttet tilbake i pannen. Nå skal kjøttet bare varmes opp, så trenger ikke mange sekundene. Bland godt. Spis som det er, eller server brød/potetmos/quinoa/couscous/ris eller annet til. Tror det maste passer her. Jeg hadde en plan om å koke bulgur til, men det glemte jeg  helt.

Kommentarer