fiskekabaret



Fast innslag på julebordet hos oss siden tidenes morgen. Er vel enten noe man elsker eller hater. Ingrediensene er ganske standard, men her kan man jo bruke det man selv liker best.

1 pk lys aspic
5 dl vann
1 pk fiskeboller (synes de er hvitere og bedre til dette)
400 g reker (inkl skallet, vet ikke vekten etter skrellingen)
1 pk crabstick
1 boks asparges
3 hårdkokte egg
1 liten pakke erter (frosne)

Kok opp 1/2 liter vann, tilsett aspicpulveret og rør til det løser seg opp. La det avkjøles (men ikke så mye at det stivner). Pill rekene, del crabsticksene i to og eggene i skiver.

Fiskebollene deles i passe biter (i 3 eller 4) 

og aspargesene i to (bruk primært toppene i kabareten). 



Hell et tynt lag aspic i en form, kan bruke en brødform om man ikke har annen egnet randform. Legg ingrediensene i pent mønster (formen skal snus opp/ned ved servering).

Fyll formen helt og hell over aspicen. Sett i kjøleskap så det hele stivner. Det tar en par timer.


Finn frem passende fat å hvelve kabareten på. Sett denne på formen og snu så opp/ned. Ha gjerne en varm klut rundt formen med kabareten, så løsner det lettere. Det hjelper ofte også å løsne litt langs kanten med kniv, før snuprosessen. Server med denne remuladen.



Kommentarer