souvlaki à la hvasser



Nok et smaklig sommermåltid fra øya. Greskinspirert denne gangen. Vi brukte svinekjøtt, men kylling går også fint her. 

5-600 g Ytrefilet av svin eller kyllingfilet
1 sitron
1/2 stor løk delt grovt opp
4-5 hvitløksfedd i skiver
1 dl olje
1-2 ts spisskummen
5-6 kvaster timian
3-4 grener sitronmelisse
1 ss honning
Pepper
Trespidd

Ledd spiddene i vann en stund så de ikke så lett tar fyr på grillen.


Skvis saften av sitronen og bland med resten i en bolle. Kjøttet deles i passe biter og legges i marinaden. La det stå å godgjøre seg en times tid i romtemperatur, eller i kjøleskap om det skal ligge lenger. 

Træ kjøttet på spiddene. Jeg hadde bitene av løken fra marinaden mellom kjøttbitene.

 Grill dem til de år jevn farge, snu ofte så de ikke blir svidd. Pensle gjerne på mer marinade underveis i grillingen.



Server med grillede grønnsaker og poteter i tillegg til tzatziki og gjerne ajvar. Vel bekomme.

Kommentarer