svinefilet i ketjap



Ica hadde renskåret ytrefilet av svin denne uken på tilbud. Fikk et flott stykke for ca 30 kroner og denne ble en nydelig søndagsmiddag for 2, selv med helt ordinære grønnsaker. Kunne forsåvidt økt sausemengden litt, for den ble veldig god. Marinaden kan også brukes til større stykker kylling/svin på grillen. La dem da trekke i den noen timer, og bruk den også til pensling underveis. 

300 g svin ytrefilet i ca centimetertykke skiver

Marinade/saus
2-3 fedd hvitløk i skiver
1 ss olje
saft av en halv lime
2 ss fishsauce
2 ss ketjap manis
1 ss hot chilisauce
1 ss sukker

1/2 løk i tynne båter
2 gulrøtter i skiver
1/2 broccoli, stilk i skiver, resten i små buketter.

Ris til


Rens og skjær opp grønnsaker. 
Rør sammen marinaden og la kjøttet godgjøre seg i den mens risen koker. 


Ha litt olje i en stekepanne og fres grønnsakene, 
ha på litt alt og pepper og sett dem til side. 

Ha pannen på sterk varme og stek kjøttskivene raskt 
(jeg har ganske så ny og flott panne, så trengte ikke noe mer fett i den). 

Ta også dem ut av pannen. 

Kok ut med bittelitt vann før marinaden has i. 
La det koke litt inn før kjøttet og grønnsakene legges i sausen. 

Bland godt sammen og server med ris.


Kommentarer