salat-slaw



Coleslaw er jo utrolig godt. Supert om sommeren til grillmat. Et must til hamburgere, laks og svinekjøtt f.eks.  Denne oppskriften (Stiansens) har jeg brukt og tatt utgangspunkt i mange ganger tidligere, men da selvsagt med kål/nykål. I mangel av kål denne gang brukte jeg isbergsalat. Så gjenstår det å se om det blir spiselig. Idag ble den servert til karri- og paprikakrydret laks fra Kiwi. Ikke særlig begeistret for leverandørkrydret-/marinert mat, men med pris på kr 17 for 200 g var det verdt å prøve helgens tilbud. Så lenge den ikke var nedpøset med salt.

Dette brukte jeg idag:
1/4-1/2 isbergsalat
1 gulrot
1 eple
2 ss finhakket sylteagurk
1/2 dl majones
1/2 dl rømme og/eller yoghurt (oppskriften sier creme fraiche, men det har vi sjelden i hus)
1 ss sitron
1 ss sukker
1 ss HP-saus (her tar jeg nok litt mer)
En klype maldonsalt
Pepper

Strimle salaten, riv eple og gulrot grovt.

Bland sylteagurk og med resten av ingrediensene.


Ha eple, gulrot og salat i dressingen og bland godt. 

Sett den kaldt til den skal brukes.

Serverte med nevnte laks, som jeg i mangel av finvær stekte i panna, og nypoteter. Salat-slawen ble helt udmerket, men gjenstår å se om den tåler å overnatte.

Btw, laksen var ikke for salt, men smakte heller ikke særlig mye.. Blir nok ikke gjenkjøp der.

Kommentarer

  1. Hej,

    Jag jobbar för sajten AlleOppskrifter.no och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggtoppen".

    Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

    Här kan du se hur många som är med i Matbloggtoppen på AlleOppskrifter.no - http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggtoppen!

    Gilla oss på Facebook! http://www.facebook.com/Alleoppskrifter

    Med vänliga hälsningar,

    Emilie
    emilie@alleoppskrifter.no

    SvarSlett

Legg inn en kommentar