pennebiff



Det lå et stykke biffkjøtt og godgjorde seg i kjøleskapet, men jeg hadde ikke særlig lyst på biff med tilbehør. Pasta er jo alltid godt, og enkelt å lage noe godt av pasta og enkle råvarer. Og fant da frem noe passende fra mitt stadig slunknere forråd.


1 ss olje
1 biff á ca 150 g
Pepper
En klype maldonsalt
2 ss hakketsoltørket tomat
1/2 broccoli
1-2 sjalottlauk
2-3 fedd hvitløk
Noen dryss karri og gurkemeie
1/2 ts chiliflak
ca 1 ss soya
1,5 dl matfløte
1 skvis lime
Penne pasta (gnocchi/tortellini/bånd duger også)
Parmesan



Sett på pastavann i en stor gryte, ha i 1 ts vann pr liter vann når det koker. La pastaen fosskoke til den er ferdig. Lurt å avpasse tiden i forhold til sauselagingen.Strimle sjalottløken og hakk hvitløksfeddene. Skill stilk og topper på broccolien, stilken deles i små biter.

En biff i strimler krydres med pepper og stekes lynraskt i glovarm panne. Legg det over på en tallerken og strø litt salt over.


Stek løk, hvitløk og broccolistilkene i litt olje (fra tomatene), ha på krydder og tomathakket og la det surre videre. Etter et par minutter kan man ta briccolitoppene i. Gi det et par minutter og ha i fløte og soyasaus. Ha i litt av pastavannet om det blir for tykt. Kok inn litt. Smak til med limejuice og evnt salt. Bland avrent pasta med saus, og ha kjøttet oppå. 

Godt med parmesan og nykvernet pepper over.

Kommentarer