frysefisk



Idag ble det middag rett fra frysen, sånn omtrent. Kjapt gikk det og godt ble det, så da kan man ikke klage. Jeg pleier som tidligere sagt ha ferdigkokt ris i fryseren. Synes det er så kjedelig å koke ris, så passer på å koke mye av gangen. Smaker minst like godt mikret. Jeg pleier kjøpe sekker med yasminris til billig penge. Synes den smaker best. I fryseren hadde jeg også Bunnpris sin fantastiske billige frosne ryggfilet av torsk, og broccolitopper (som også nesten er gratis). Dette ble en enkel, lett og deilig middag.

2 ryggfileter av torsk
1 porsjon ris (frossen)
Et par never broccolitopper
Olje
Smør
Sitronpepper
1 lime

Legg fisken (inkl plast) i kaldt vann for tining. Det tar ikke stort mer enn et kvarter.

Legg risen i en skål med broccolien dandert rundt. Dette trenger vel et par minutter i microen. Husk lokk eller annet deksel.

Krydre filetene med sitronpepper. Her trenger man ikke være gjerrig. Ha litt olje i en stekepanne på middels varme. Stek fisken et par minutter på hver side. Ha i en klikk smør underveis i stekingen. Press saft av en halv lime over (resten i båter ved siden av).

Ris, broccoli og fisk legges opp på tallerken, ha gjerne stekefettet over fisken. Jeg hadde også salat til.

Kommentarer