risonikylling



Kjøpte en grillkylling igår og gjorde prompte kål på lårene. Testen av en sånn kylling er jo rimelig tørr og ikke brukanes til så mye. Hadde også hakket løk jeg ønsket å bruke opp. En kremet tomatsaus er godt med kylling, og risoni pasta supert til å "suge til seg" sausen. Passet ypperlig en regnværstung ettermiddag, mens vi venter på sol og sommer.

1/2 løk, hakket
1 fedd hvitløk i skiver
1 vårløk i biter
1 ss olje
Basilikum, fersk eller tørket
1/2 kyllingbuljongterning
1 dl vann
1 boks plommetomater
1 ss balsamico
Pepper
Kyllingkjøtt tilsvarende 2 bryst (kokt/stekt) i biter
2 ss kremost (f.eks hvitløk)
1 ss sweet chili sauce
Risoni

Kok risoni etter oppskrift på pakken, 1 ts salt pr liter vann.

Fres løk, hvitløk og vårløk i litt olje. 

Ha oppi tomatene, buljong/vann, balsamico, basilikum (om den er tørket, frisk has i på slutten) og pepper. Kok dette i ca fem minutter. Smelt ned osten i dette, kyllingbitene og varm opp. Rund av med sweet chili saus. Høres kanskje snodig ut, men har funnet ut at det ikke er så dumt i tomatsauser. 

Kommentarer