midtsommerbiff «maître d'hôtel»



I mangel av grillvær, ble det innendørs sankthanskos. Halvveis sommerlig smakte det også. Mye av dette kunne også blitt tilberedt på grill om været hadde tillatt det.

Biff
Biffkjøtt etter ønske til 2 pers
2 ss grønn pepper
2 ss sort pepper
1 ts sorte sennepsfrø

Maitre d'hôtel smør 
150 g smør (dette rekker selvsagt til fler)
2 fedd hvitløk (ikke gedigne)
1 bunt persille
Sitronsaft < ½ sitron
Flaksalt
Pepper

Grønnsaker
1 ss olje
2 vårløk
150 g champignong
1 neve sukkererter
2 fedd hvitløk

Bakt tomat og løk
1 tomat
1 løk
Oregano og basilikum e.l.
Griljermel
Olivenolje
S & p

Smøret kan godt lages god tid i forveien.
Temperer smøret (romtemp), 
og rør sammen med hakket persille, sitronsaft og finhakket hvitløk samt salt og pepper. 

Legg på folie/matpapir og form til en pølse. 
Legg kaldt, kan gjerne fryses (tas da ut derfra ca en time før bruk).

Sett på ovnen (250 grader) og del løk og tomat i to, og ha over i ildfast form. 
Krydre begge, og ha brødsmuler på tomatene. Ha litt olivenolje over. 

Sett formen i ovnen en halvtimes tid. De skal i alle fall bli gylne og myke.

Legg frem biffene og tørk godt av dem. 
Mortre pepper og sennepsfrø (ha i frøene etter hvert). 

Ha godt med pepper på begge sider av kjøttet.


Skjær opp grønnsaker og stek i olje med hvitløk, salt og pepper.

Når alt er klart svis biffene i olje på sterk varme. 
Vi spiser biffene ganske rå, men det er jo en smaksak.

Skjær urtesmøret i skiver 

og server med saltkokte nypoteter og gjerne en klatt rømme i tillegg.


Kommentarer