forsommertorsk



Litt usikker på om det er vår eller sommer, men definitivt vårtemperatur selv om vi sier juni. Litt sommerlig og frisk smak ble det i alle fall med sitron og urter på denne retten, selv om grønnsakene kanskje er mer vår.

2 porsjoner torskerygg (Bunnpris sine frosne er gode og billige)
2 ss smør
2-3 vårløk
2 fedd hvitløk
½ bunt asparges
1 sitron
Maldonsalt
Pepper
Timian
Basilikum
1 neve erter (bruker frosne)

Tin fisk  (legg posene i kaldt vann, så går det kjapt).

Del asparges i biter (knekk av nederste delen), vårløken i brede strimler, hvitløken i skiver og stek alt i 1 ss smør til det er mørt. Salt, pepper og en skvis sitron på. Ha det på en tallerken så lenge.

Del hver fiskebit i tre biter og ha salt og pepper på dem. Ha resten av smøret i pannen og stek fiskebitene i ca 5 minutter (til de knapt er stekt igjennom).

Ha grønnsakene og hakkede urter tilbake i pannen og varm kjapt opp. Smak til med sitronsaft, pepper og salt.


Saus til:
1 dl mager kesam
2 ss pesto (smak til mengde)

Bland kesam og pesto i en skål.

Ris, byggris, quinoa eller potetmos til.

Kommentarer