kokosbomber



Nå fikk jeg jo eggehviter til overs etter tartarsmørbrødene, og har kokosmasse jeg av en eller annen grunn har kjøpt, men ikke fått brukt, så da er jo dette ypperlig søndagskos. Fant oppskriften i en avis før jul, men rakk(gadd) ikke lage dem da. ”Sjokoladebunnen” er egen idé.


4 eggehviter              
2 dl sukker
5 dl kokosmasse

Kokes i en gryte til seig masse. Minner litt om fluffy, tjukk risgrøt.
Rør kraftig hele tiden så det ikke svir seg.

Settes med to teskjeer på bakepapir og stekes ved 200 grader til de er gyldne, ca 10-12 minutter.

Avkjøles og dyppes evnt i smeltet mørk (70%) sjokolade, jeg smeltet den i microen med litt delfiafett (fordi jeg også hadde det til oversJ), dette gjør det mye lettere å dyppe dem. (½ plate sjokolade og 1 ss delfiafett)





Laget halv porsjon av dette. Ble 15 stk. kunne nok fått flere ut av røren, de var ganske store.


Kommentarer