fastelavnsboller


Og da har det vært bollepynting til den store gullmedaljen. I fjor var det utsolgt på kremfløte på disse tider(kan ha noe med at jeg var ute for å handle samme dag), endte opp med krem på sprayboks, og det var heller lite vellykket selvsagt... Så klok av skade sikret jeg meg det tidligere i uken. Utgangspunktet var disse bollene.


Har liggende marsipan fra i fjor jul, som skal plasseres inni, om den ikke har gått ut av sitt gode skinn..
Stikkelsbærsyltetøy, ripsgele, blåbær, banan, nugatti, peanøttsmør, melis, sjokolade, hakkede mandler, kokos, her snekrer alle hver sin bolle etter eget behov. Fikk klage på at vi ikke hadde vanlig syltetøy…noe skal det vel alltid være.

Kremfløten piskes med vaniljesukker og evnt litt strøsukker (tok 2 dl fløte 1 ts vaniljesukker og 1 ts sukker). Marsipanen kan hakkes eller rives og has oppi, eller skives og legges under kremen. Resten has på etter eget forgodtbefinnelse. 
Klassikeren er vel denne: Bolleunderdel – syltetøy - marsipan – krem – bolletopp - siktet melis. Så vanvittig kvalmende, hehe. Godt det bare er en gang i året.

Dagens kreasjoner:

Nugatti, mandler, marsipan >>>
>>> krem, kokos og Nesquick









Stikkelsbærsyltetøy, mandler >>>
>>> marsipan, krem og melisdryss












Stikkelsbær, mandler, marsipan, krem, peanøttsmør, nesquick, kokos, melis, eller noe sånt.












Kommentarer